Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Bevare meg vel

Temadag om bygningsvern

21. mai 2017 KL. 11:00 - 16:00

Søndag 21. mai inviterer vi til temadag om bygningsvern på Breidablikk. Dette er en gylden anledning til lære mer om Stavangers unike trehusbebyggelse og få nyttige tips og vink om hvordan man tar vare på gamle hus.

Stavanger er kjent som Trehusbyen. Om lag 8000 bygninger utgjør til sammen Europas største sammenhengende trehusbebyggelse, og trehusbyen er både en viktig turistattraksjon og en del av vårt lokalmiljø. Hvilke stilarter er representert i de sentrumsnære boligområdene, og hvorfor er det så viktig å ta vare på de gamle bygningene?

Mange huseiere i byen bor i gamle hus som de ønsker å tilbakeføre til slik de engang har vært. Her kan man få gode råd om istandsetting og rehabilitering, og nærmere kjennskap til de estetiske retningslinjer som gjelder for alle bygninger som ligger innenfor sonen som kommunen har definert som Trehusbyen. Museets håndverkere har lang og bred erfaring og bidrar med informasjon og inspirasjon. Ta gjerne med et bilde av huset ditt dersom du har konkrete spørsmål du vil ha svar på!

Det blir også omvisning i huset, med særlig fokus på den pågående restaureringen av den vakre villaen fra 1881.

Vi har kafé på låven.