must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1
Utstilling

Om museet

Redervilla fra 1880-årene

01. nov. 2017 - 01. mars 2019

Herskapsboligen Breidablikk ble bygget av skipsreder, handelsmann og politiker Lars Berentsen (1838-1896). På slutten av 1800-tallet var han blant de mest velstående borgere i Stavanger, og ønsket seg en representativ bolig som ikke stod tilbake fra naboeiendommen Ledaal. Han engasjerte derfor en av landets mest anerkjente arkitekter, Henrik Nissen i Kristiania, til oppdraget. Boligen stod ferdig i 1882, og var i familiens eie til 1965.

I 1954 stilte Olga Berentsen eiendommen til rådighet for et legat som skulle "søke å bevare de parkmessige anlegg på Breidablikk og slektens gamle hjem der, med et utstyr og inventar som har fulgt det i mine søskens og mine foreldres generasjon til minne om en svunden kulturperiode i byen".

Ved Olga Berentsens bortgang i 1965 overtok Stavanger kommune ansvaret for parkanlegget og åpnet det for publikum, mens Stavanger museum fikk ansvaret for huset. Breidablikk er i dag museum og er åpent for publikum i sommersesongen, og for skoleklasser hele året.

Foto-FrøysetNorskeHjem__DSC0660.jpg#asset:720